Letiště Kodaň - Kastrup (CPH)

Letiště Kodaň – Kastrup (CPH)

Mezinárodní letiště Kodaň Kastrup (CPH) je největším skandinávským letištěm a hlavním letištěm obsluhující Dánsko a jižní Švédsko. Nachází se na ostrově Amager nedaleko mostu Oresund, který spojuje Dánsko a Švédsko. Svou základnu zde mají aerolinky Norwegian Air Shuttle a SAS Scandinavian Airlines. V roce 2018 letištěm prošlo 30,3 milionů cestujících.
  • WIFI zdarma
  • Obchod s potravinami
  • Vzdálenost od centra 8 km
  • Oficiální web letiště cph.dk

Letenky do Kodaně

Letenky z Prahy (PRG) do Kodaně na letiště Kastrup pořídíte u aerolinek Eurowings, Norwegian Air Shuttle, Ryanair a SAS Scandinavian Airlines. Průměrná cena letenek na přímém letu se pohybuje okolo 5 000 Kč a levnéletenky často ulovíte u nízkonákladovek i pod hranicí 2 000 Kč. Délka letu z Prahy do Kodaně je 1 hodina 20 minut.

Do Kodaně se létá také z několika letišť v blízkém okolí České republiky:

Letenky do Kodaně rezervujte přes náš vyhledávač.

Doprava z letiště

Doprava ve dne

Metro

Jak se dostat z letiště Kodaň do centra? Nejlepší volbou dopravy do centra je linka metra M2, která odjíždí přímo z budovy terminálu 3. Spoje jezdí v intervalu 4 – 6 minut, za jízdenku (platnou ve 3 zónách v celé síti MHD) zaplatíte 36 DKK (asi 116 Kč). Koupíte ji v automatech v letištní hale a nebo v příslušném kiosku na terminálu 3. S dospělou osobou mohou cestovat 2 děti do 12 let zcela zdarma. Cesta do centra zabere 10 – 15 minut (záleží, kam máte namířeno). Více informací najdete na stránkách metra v Kodani.

Autobus

Do centra města také jezdí linka 804, která míří do zastávky Osterport. Jízdenku si koupíte v automatu na letišti nebo na stránkách dopravce.

Pokud míříte za hranice Kodaně, využijte meziměstské autobusy, které vás odvezou do cílových destinací po Dánsku a Švédku. Na letiště jezdí společnosti Flixbus, Graahunbus, Nettbuss či Kombardoexpressen.

Pro jednoduché cestování po Kodani můžete využít tento šikovný plánovač MHD.

Vlak

Zastávku vlaků najdete na terminálu 3 a vlakem se dostanete po celém Dánsku a také do Švédska – například do Malmö či Göteborgu. Cesta do Malmö zabere 29 minut a vyjde vás na 94 DKK/směr (asi 304 Kč). Jízdenku si koupíte v kanceláři DSB na letišti nebo v automatech.

Půjčené auto

Plánujete skandinávský roadtrip? Na letišti Kodaň mají své pobočky mezinárodní autopůjčovny. Ideální auto si zarezervujte přes naši autopůjčovnu.

Alternativně využijte carsharingu – na letišti Kodaň Kastrup najdete vozy společností Share Now a GreenMobility. Parkoviště pro carharing najdete v přízemí parkoviště P7.

Taxi

Před terminály 2 a 3 najdete stání taxíků, díky nimž se rychle a pohodlně dostanete do své cílové destinace.

Doprava v noci

I v noci je nejlepším způsobem dopravy do centra linka metra M2. Ta v noci jezdí po intervalech 15 – 20 minut.

Další možností je vzít si taxík.

Přestup na letišti

Letiště Kodaň Kastrup disponuje dvěma terminály, které jsou v provozu. Terminál 1 byl využíván primárně pro vnitrostátní lety. Terminály 2 a 3 jsou spojeny příletovou halou a halou pro pasažéry. Ta je rozdělena do částí A – F. A a B jsou vyhrazeny pouze pro lety v rámci Schengenu, C využívají letadla mířící mimo Schengen a na F míří nízkonákladoví dopravci.

Minimální doporučený čas na přestup na letišti v Kodani je 45 minut.

Při delším přestupu využijte některého z letištních salónků. Více informací najdete na stránkách letiště.

Máte-li přestup přes noc, k dispozici je letištní hotel Clarion, ze kterého je perfektní výhled na přistávací dráhu. Součástí hotelu je také wellness a fitness centrum. O něco levnější je nedaleký hotel Comfort.

Během delšího přestupu doporučujeme navštívit centrum města, kam se rychle a pohodlně dostanete metrem. Mezitím si svá zavazadla uložte v úschovně, kterou najdete na parkovišti P4. Sazba na 4 hodiny se pohybuje mezi 60 – 100 DKK a na den mezi 80 – 120 DKK (dle velikosti zavazadla).

Další užitečné tipy

Letiště Kodaň Kastrup nabízí širokou škálu možností nákupů a občerstvení – hladovět a nudit se určitě nebudete.

Pokud se vám na letišti cokoliv ztratí, mrkněte se na seznam nalezených věcí na letišti či v letadlech.

Pokud rádi koukáte na letadla nebo fotíte, mrkněte na mapu těch nejlepší spotterských míst.

Aktuální odlety a přílety z/na letiště Kodaň najdete na stránkách letiště, stejně tak i mapu letiště.

Letiště Kodaň Kastrup je otevřené 24 hodin denně.

Máš aktuálnější informace nebo chceš text doplnit?

Navrhni úpravu textu
Poslední aktualizace: 30. 8. 2023
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětné vazby
Ukázat všechny komentáře
Chviličku prosím, zaletsi.cz pro Vás vyhledává tu nejlevnější letenku ;)