Letiště zadar

Letiště Zadar (ZAD)

Mezinárodní letiště Zadar (ZAD) leží u stejnojmenného chorvatského města v regionu zvaném Dalmácie Jedná se o čtvrté největší chorvatské letiště a svou základnu tu má aerolinka Ryanair. Letiště slouží také jako trénovací základna pro chorvatské letectvo. V roce 2021 zde bylo odbaveno přes 1,1 milionu cestujících.
  • WIFI zdarma
  • Obchod s potravinami
  • Vzdálenost od centra 8 km
  • Oficiální web letiště zadar-airport.hr

Letenky do Zadaru

Letenky z Prahy (PRG) do chorvatského Zadaru můžete v sezóně pořídit u aerolinky Ryanair. Průměrná cena letenek na lince Praha – Zadar se pohybuje mezi 3 000 Kč a 5 000 Kč. Akční letenky do Zadaru (zpravidla mimo letní prázdniny) ale ulovíte i za méně než 2 000 Kč. Délka přímého letu z Prahy do Zadaru je 1 hodina 25 minut.

Do Zadaru se létá také sezónně z několika letišť v blízkém okolí České republiky:

Letenky do Zadaru rezervujte přes náš vyhledávač.

Doprava z letiště

Doprava ve dne

Autobus

Letiště s centrem města i s přístavem v Zadaru spojuje autobusová linka. Jednosměrná jízdenka stojí 4,65 €. Časy odjezdů se liší dle dne v týdnu a detailní jízdní řád naleznete na stránkách letiště.

Půjčené auto

Na letišti v Zadaru naleznete několik lokáních i mezinárodních autopůjčoven. Ideální auto pro vaši dovolenou v Chorvatsku rezervujte přes naši autopůjčovnu.

Taxi

Stání vozidel taxi služby se nachází naproti východu z letiště. Taxíky jsou k dispozici každý den 24 hodin. Alternativně si můžete objednat Uber nebo Bolt.

 

Doprava v noci

Letiště není v noci otevřeno.

Přestup na letišti

Letiště Zadar není využíváno jako přestupní letiště. Pokud však máte dvě samostatné letenky s přestupem na letišti v Zadaru, nechce si na přestup alespoň 60 minut.

Další užitečné tipy

Na letišti se nachází duty-free obchod, kde si můžete koupit parfémy, alkohol, šperky, suvenýry a další. Hladoví cestující mohou zamířit do snack baru nebo do letištní restaurace.

Pokud si po příletu potřebujete směnit peníze, využijte směnárny v příletové hale (či výběru z bankomatu).

Letiště Zadar je otevřeno každý den od 4:00 do 22:00.

Máš aktuálnější informace nebo chceš text doplnit?

Navrhni úpravu textu
Poslední aktualizace: 15. 3. 2024
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětné vazby
Ukázat všechny komentáře
Chviličku prosím, zaletsi.cz pro Vás vyhledává tu nejlevnější letenku ;)