Letiště Frankfurt

Letiště Frankfurt (FRA)

Mezinárodní letiště Frankfurt (FRA), nebo také Letiště Frankfurt nad Mohanem, je hlavním letištěm Německa a šestým nejvytíženějším v Evropě. V roce 2022 se jednalo o letiště s nejvíce přímými spojeními na světě (celkem 330 destinací. Plocha letiště zabírá více než 2 300 hektarů a dnes slouží jako základna pro aerolinky Lufthansa, Lufthansa CityLine, AeroLogic, Discover Airlines a Lufthansa Cargo. V roce 2019 letištěm prošlo více než 70,5 milionů cestujících.
  • WIFI zdarma
  • Obchod s potravinami
  • Vzdálenost od centra 14 km
  • Oficiální web letiště frankfurt-airport.com

Letenky do Frankfurtu

Do Frankfurtu nad Mohanem se z Prahy dostanete na křídlech Lufthansy. Průměrná cena letenky se pohybuje okolo 5 000 Kč, levné letenky seženete i okolo 3 000 Kč. Délka letu z Prahy do Frankfurtu je 1 hodina 10 minut.

Do Frankfurtu se létá také z několika letišť v blízkém okolí České republiky:

Letenky do Frankfurtu rezervujte v našem vyhledávači.

Letenky z Frankfurtu

Z Frankfurtu se létá do celého světa. Mezi akčními letenkami na našich stránkách můžete často vidět levné lety z Frankfurtu do USA, Karibiku či Afriky. Sledujte naše akční letenky a už vám nikdy žádná neuletí.

Přestup na letišti Frankfurt nad Mohanem

Letiště Frankfurt má 2 hlavní terminály a jeden terminál pro cestující v první třídě, který má na starosti Lufthansa. Terminál 1 využívá primárně Lufthansa a její partnerské aerolinky ze Star Alliance. Mimo ně také Air Malta, Bulgaria Air, Iran Air, Oman Air, Tunisair a Middle East Airlines. Z terminálu 2 odlétají aerolinky z aliancí Oneworld a SkyTeam, dále také aerolinky nepatřící do žádné aliance. Terminál 3 je momentálně ve výstavbě. Mezi terminály jezdí automatický vlak a také kyvadlový autobus. Vlak jezdí od 5:00 do 23:00, autobusy jsou v provozu celý den i noc.

Minimální čas na přestup mezi lety v rámci jednoho terminálu je 45 minut a mezi terminály 75 minut. 

Během přestupu je možné využít sprchy, které vás vyjdou na 6 € a jsou otevřené od 6:00 do 23:00. Najdete je na obou terminálech. 

Přestup na letišti Frankfurt si zpříjemníte v některém z letištním salónku. Na letišti Frankfurt se také nachází několik letištních hotelů – jejich nabídku najdete na Booking.com.

Dlouhou chvíli si během přestupu ukrátíte ve filmových a hracích zónách, které najdete na terminálu 1.

Na letišti se nachází tři úschovny zavazadel, dvě na na terminálu 1 a jedna na terminálu 2. Úschovna zavazadel v příletové části terminálu 1 má otevřeno 24/7, úschovna zavazadel v odletové části terminálu 1 má otevřeno od 6:00 do 22:00 a úschovna zavazadel v příletové hale terminálu 2 má otevřeno také od 6:00 do 22:00. Za uschování na 3 hodiny zaplatíte 6,5 €, jednodenní úschovné činí 9,5 €.

Jak přesně vypadá letiště a jednotlivé terminály si prohlédnete na mapě na stránkách letiště. Mapu si můžete stáhnout také do telefonu.

Jak se dostat na letiště

Pokud na frankfurtském letišti vaše cesta do světa teprve začíná, máte následující možnosti.

Auto

Z ČR do Frankfurtu se dá jet autem, doba jízdy z Prahy je přibližně 6 hodin, z Brna 7 a půl hodiny. Samozřejmě záleží na aktuálním provozu na silnici. Cesta je pohodlná, jelikož vede celou dobu po dálnici.

Další variantou je svézt se jako spolujezdec s BlaBlaCar.

Hromadná doprava

Z Prahy a Plzně jezdí přímo na letiště autobusy Flixbus a RegioJet. RegioJet nabízí noční spoj každý den, resp. noc. Flixbus jezdí vícekrát denně. Ceny se u obou dopravců pohybují od 1200 Kč za zpáteční jízdenku. Autobusy vás dovezou na parkoviště, odkud k terminálům jezdí letištní autobus zdarma.

Pokud radši jezdíte vlakem, z Prahy můžete jet na frankfurtské letiště vlakem Českých drah, toto ale vyžaduje přestupování a nákup jízdenky je trochu komplikovaný. Je třeba zadat Frankfurt(M) Flughafen Fernbf jakožto cílovou stanici, kliknout na tlačítko přidat přes a tam zadat Cheb anebo Drážďany. Neučiníte-li tak, ceny jízdenek se vyšplhají na astronomické částky.

Doprava do centra

Vlak

Nejlevnější a nejrychlejší doprava z letiště Frankfurt nad Mohanem do centra města Frankfurt nad Mohanem je linka S8 a S9 městské železnice S-Bahn. Jezdí přímo od terminálu 1 každou čtvrthodinu a doba jízdy do centra je lehce přes 10 minut. S-Bahn z letiště do centra města jezdí 24/7, pouze od půlnoci do páté hodiny ranní má delší intervaly. Jednosměrná jízdenka na S-Bahn stojí 5,80 €. Celodenní jízdné stojí 11,3 € a platí kromě S-Bahn i na metro, tramvaje a autobusy. Jízdenky zakoupíte v automatu na stanici nebo online na stránkách dopravce. 

Další možností je využití regionálních vlaků RE59, RE2 a RE3. Z letiště jezdí také dálkové vlaky, které vás odvezou do všech koutů Německa, i za jeho hranice.

Autobus

Z letiště Frankfurt jezdí několik autobusových linek. Odvezou vás nejen do centra Frankfurtu, ale také do nedalekých měst jako Darmstadt, Höchst, Neu-Isenburg či Rüsselheim. Více informací o autobusech najdete na stránkách letiště. I zde za jízdenku zaplatíte 5,80 €.

Půjčené auto

Na letišti Frankfurt má své pobočky hned několik autopůjčoven. Ideální auto si zarezervujte předem přes naši autopůjčovnu.

Taxi

Před příletovou halou mají své stání také taxíky. Alternativně si vezměte Uber nebo Bolt.

Aktuální dopravu do centra najdete na mapce. Čas spojení můžete změnit v levém horním rohu mapky.

Parkování na letišti Frankfurt

Nejpohodlnějším parkováním je Terminal Parking přímo u terminálu. Cena za týden parkování je ale vysoká – 79 €, dle sezóny a obsazenosti. Levnějším, ale méně pohodlným řešením je Holiday Parking. Je vzdálený 10 km od letiště, po zaparkování vás na letiště zdarma doveze vlak. Cena za týden parkování je přibližně 66 €, opět dle sezóny a obsazenosti. Obě tyto parkoviště rezervujte zavčasu na webových stránkách parkoviště. Na letišti se také nachází parkoviště pro elektromobily, kdy vás zaparkování na den vyjde od 44,9 €.

Nejlevnější parkování v okolí frankfurtského letiště nabízí ParkVia. Tato parkoviště se nacházejí v širším okolí letiště, zpravidla ale mají transfer na letiště v ceně. Celková cena těchto parkovišť klesá k pouhým 1000 Kč za týden.

Mapu parkovišť okolo letiště si můžete prohlédnout na webu letiště.

Další užitečné tipy

Pro cestující je přístupná střešní terasa, která je otevřená od 6:30 do 21:30. Přístupná je z terminálu 1.

Chcete si před odletem skočit na něco dobrého? Kromě klasických fastfoodů bychom doporučili pěknou restauraci Asia Snack Box, kam si můžete přijít polechtat žaludek nebo se pořádně rozšoupnout a přece nepřijdete na mizinu. Hlavní chody vyjdou na ceny okolo 7 €. Na letišti najdete dostatek dalších restaurací a kaváren.

Poslední nákupy vyřešíte v některém z letištních obchodů, kterých je na letišti Frankfurt dostatek.

Pokud se vám na letišti ve Frankfurtu cokoliv ztratí, zamiřte do příslušné kanceláře, kterou najdete na terminálu 1 a otevřená je od 6:00 do 20:00.

Dále na letišti najdete několik bankomatů, směnárnu, modlitebnu, poštu a další.

Informace o aktuálních příletech a odletech z letiště ve Frankfurt naleznete na oficiálních webových stránkách letiště.

Přesná adresa letiště: 60547 Frankfurt, Německo

Máš aktuálnější informace nebo chceš text doplnit?

Navrhni úpravu textu
Poslední aktualizace: 1. 10. 2023
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětné vazby
Ukázat všechny komentáře
Chviličku prosím, zaletsi.cz pro Vás vyhledává tu nejlevnější letenku ;)