Saúdská Arábie

Letenky do Saúdské Arábie

Láká vás dovolená v Saúdské Arábii? Tak právě letenky do Saúdské Arábie jsou jejím základním pilířem. V této kapitole našeho průvodce se podíváme právě na dopravu do Saúdské Arábie.

Letenky z Prahy do Saúdské Arábie

Přímé letecké spojení mezi Českou republikou a Saúdskou Arábii provozuje od roku 2022 saúdská aerolinka Flynas. Ceny zpátečních letenek z Prahy do Rijádu se ovšem v její nabídce pohybují ve velmi vysokých cenových hladinách – kolem 15 tisíc Kč. Spojení bylo navíc sezonní a dopravce na trase létat pouze od května do července. Více jsme to této lince psali v samostatném magazínovém článku. Přímý let z Prahy do Rijádu trvá cca 6 hodin.

Nejzajímavější letenky z Prahy do Saúdské Arábie dlouhodobě nabízí řecká aerolinka Aegean a turecký nízkonákladový dopravce Pegasus. První dopravce nabízí lety s přestupem v Athénách do Džiddy a Rijádu, zatímco turecký konkurent k dvojici největších měst přidá ještě spojení do Dammámu. V jejich běžné nabídce pořídíte zpáteční letenky z Prahy do Saúdské Arábie za cca 10-11 tisíc Kč, nicméně v akcích tyto ceny spadnou až k 6 tisícům Kč za zpáteční letenku!

Dále samozřejmě můžete využít letů velkých dopravců jako Emirates (via Dubaj), Lufthansa (via Frankfurt) či Turkish Airlines (via Istanbul). Ceny jsou ale pěkně mastné…

Letenky z Vídně do Saúdské Arábie

Nejlepší alternativa, pro leckoho možná i první volba, jsou odlety z Vídně. Ceny letenek u klasických dopravců jsou víceméně srovnatelné jako v případě odletů z Prahy. Tzv. „game-changerem“ se ale v roce 2022 stala nízkonákladová aerolinka Wizz Air, která začala provozovat přímé lety dokonce do třech destinací v Saúdské Arábii! Jako první začala létat do Dammámu na březích Perského zálivu a později přidala také lety do hlavního města Rijádu a také Džiddy hlavního ekonomického centra země ležícího na západě země u břehů Rudého moře.

Zpáteční letenky z Vídně do Saúdské Arábie (do Dammámu, Džiddy i Rijádu) ulovíte nejlevněji přímo v rezervačním systému letecké společnosti Wizz Air, přičemž ceny zpátečních letenek začínají na 2 tisících Kč!

Pro úplnost uvedeme také další dopravce, kteří provozují přímé lety z Vídně do Saúdské Arábie. Jsou jimi saúdské aerolinie Saudia a také konkurenční Flynas. Oba dopravci z Vídně nabízejí lety do Džiddy a Rijádu. Jejich cena však standardně převyšují hranici 10 tisíc Kč za zpáteční letenku.

Máš aktuálnější informace nebo chceš text doplnit?

Navrhni úpravu textu
Poslední aktualizace: 17. 10. 2022

Akce

Už ti letenky nikdo nevyfoukne
Nejlepší akce aerolinek jsou pryč často i během několika minut a bohužel se nikdy nedostane na každého. Nastav si naše e-mailové notifikace, stáhni si appku a o každé akci budeš zaručeně vědět jako první. Jen blázen dává svým soupeřům dobrovolně náskok, no ne? :)
Chviličku prosím, zaletsi.cz pro Vás vyhledává tu nejlevnější letenku ;)