Nairobi

Nairobi Jomo Kenyatta (NBO)

Keňské mezinárodní letiště v Nairobi (NBO) dnes nese jméno prvního prezidenta Keni Jomo Kenyatta, ale dříve se nazývalo Embakasi Airport podle městské čtvrti, ve které se nachází. Leží 18 km jihovýchodně od centra města a přepraví sedm milionů cestujících ročně, patří tak k nejvytíženějším letištím na africkém kontinentu.
  • WIFI zdarma
  • Obchod s potravinami
  • Vzdálenost od centra 18 km
  • Oficiální web letiště kaa.go.ke

Letenky do Nairobi

Přímý let z Prahy na letiště Nairobi Jomo Kenyatta neexistuje, v nabídce je ale velké množství letenek z Prahy do Nairobi s jedním přestupem. Mezi aerolinie nabízející takové letenky patří Emirates, Qatar Airways, Turkish Airlines, KLM a Air France. Cena za letenku Praha – Nairobi se obvykle pohybuje mezi 13 000 a 15 000 Kč, akční letenky z Prahy do Nairobi ale mohou klesnout i pod 11 000 Kč.

Historicky jsme ulovili akční letenky do Nairobi z Vídně, Ženevy a dalších evropských letišť za ceny pohybující se okolo pouhých 6 000 CZK. Letenky rezervujte v našem rezervačním systému >>

Doprava do centra

Nejlevnější dopravou z letiště Nairobi Jomo Kenyatta do centra města je autobusová linka 34. Tato linka ale nebývá turisty využívána, a to pro dlouhou dobu jízdy (více než 60 minut), nízký komfort, nedodržování jízdních řádů a chybějící označení zastávek. Pozitivem je cena pouhých 50 KES.

Pohodlnější a přesto cenově dostupnou variantou je využití služby Uber. Jízda do centra města trvá přibližně 40 minut, dle dopravní situace, a cena se pohybuje okolo 740 KES. Cena taxi je přibližně o 50 % vyšší. V nočních hodinách je jízda s Uber nebo taxi jedinou možností. Jízda v noci je díky plynulejší dopravě podstatně rychlejší.

Aktuální dopravu do centra najdete na mapce. Čas spojení můžete změnit v levém horním rohu mapky.

Přestup na letišti

Přestup na letišti Nairobi Jomo Kenyatta je poměrně snadný. Letiště se skládá ze dvou terminálů. Terminál 1 obsluhují klasické aerolinie a terminál 2 pak nízkonákladové aerolinky. Části 1A, 1B, 1C a 1E slouží mezinárodním letům mezitím, co část 1D funguje pro lety vnitrostátní. Mezi mezinárodními přílety a vnitrostátními odlety jezdí free shuttle bus. Nenechte se překvapit velmi dlouhými frontami, které jsou na letišti Nairobi Jomo Kenyatta každodenní realitou.

Na přestup doporučujeme minimálně 2 hodiny, v případě negarantovaného přestupu určitě doporučujeme časovou rezervu.

Další užitečné tipy

Moderní terminál letiště Nairobi Jomo Kenyatta nabízí relax a zábavu při čekání na váš let. K dispozici je několik bankomatů, směnáren, stanic pro nabíjení elektroniky, lékárna, duty-free obchody a obchody se suvenýry, dále občerstvení a úschovna zavazadel za poplatek 300 KES za 24 hodin. Na letišti najdete také hernu pro děti. Vyberte si pro čekání na váš let jeden z mnoha letištních salónků, jejich seznam včetně možností vstupu a cen běžného vstupného naleznete na stránkách letiště.

Upozorňujeme, že voda na letišti není pitná, doporučujeme pít pouze balenou vodu.

 

 

Máš aktuálnější informace nebo chceš text doplnit?

Navrhni úpravu textu
Poslední aktualizace: 23. 5. 2023
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětné vazby
Ukázat všechny komentáře
Chviličku prosím, zaletsi.cz pro Vás vyhledává tu nejlevnější letenku ;)