Letiště Hanoj (HAN)

Letiště Hanoj (HAN)

Mezinárodní letiště Hanoj Noi Bai (HAN) obsluhuje hlavní město Vietnamu v severní části země. Je druhým největším a nejvytíženějším v zemi. Slouží jako základna aerolinkám Vietnam Airlines, Bamboo Airways, Pacific Airlines, VietJet Air a Vietravel Airlines. V roce 2019 letištěm prošlo více než 29,3 milionů cestujících.
  • WIFI zdarma
  • Obchod s potravinami
  • Vzdálenost od centra 35 km
  • Oficiální web letiště hanoiairportonline.com

Letenky do Hanoje

Z Prahy (PRG) se do Hanoje přímo nelétá, letenky pořídíte pouze s přestupem. Takové letenky často nabízí aerolinky jako Qatar Airways s přestupem v Dauhá (DOH), Emirates s přestupem v Dubaji (DXB), či Turkish Airlines s přestupem v Istanbulu (IST). Cena takové letenky z Prahy do Vietnamu se pohybuje okolo 20 000 Kč, akční letenky pořídíte i kolem 15 000 Kč. Doba letu z Prahy do Hanoje je zhruba 15 hodin s pohodovým přestupem.

Na nižší ceny se dostanete s odletem z Vídně nebo Mnichova. Hezkými cenami nás v poslední době těší aerolinka Air China, kdy letenky do Hanoje pořídíte okolo 12 000 Kč.

Přímé lety ze střední Evropy do hlavního města Vietnamu zajišťuje aerolinka Vietnam Airlines, která létá do Frankfurtu (FRA) a od října 2024 také do Mnichova (MUC).

    Letenky do Vietnamu rezervujte přes náš vyhledávač.

    Doprava do centra

    Doprava ve dne

    Autobus

    Autobus jezdí každých 15 – 20 minut od 5:00 do 22:00 a cesta do centra Hanoje trvá cca 1 – 1,5 hod., v závislosti na provozu. Zvolit můžete linku 7, která jede na stanici Kim Ma, a nebo 17 mířící na stanici Long Bien. Jízdenky si koupíte přímo u řidiče (doporučujeme mít hotovost) a stojí 5 000 VND (asi 5 Kč).

    Další možností je využít minibusu Airport Minibus, který odjíždí od Vietnam Airlines office a jeho hlavní cílovou destinací je Quang Trung v centru Hanoje. Jízdenka za tuto trasu stojí 32 000 VND (asi 30 Kč). Za příplatek vás odveze i do dalších destinací v Hanoji. Minibus z letiště odjíždí, až když je naplněná kapacita.

    Taxi

    Před vnitrostátním i mezinárodním terminálem najdete stání taxíků. Cesta taxíkem do centra Hanoje vám zabere asi 30 minut a vyjde vás přibližně na 320 000 VND (asi 300 Kč). Alternativně využijte společnosti Grab.

    Doprava v noci

    V nočních hodinách si z letiště Noi Bai v Hanoji budete muset vzít taxík nebo Grab.

    Přestup na letišti

    Letiště Hanoj (HAN) má 2 terminály, mezi kterými jezdí autobus zdarma. Nově otevřený terminál 2 slouží pro mezinárodní lety, terminál č. 1 slouží převážně pro lety vnitrostátní.

    Pokud přestupujete na nějaký vnitrostátní let, tak si nechte dostatek času (a to i v případě, že přestup máte garantovaný). Při vyzvedávání víz „on arrival“ a na imigrační kontrole se vytváří velké fronty. Navíc si poté musíte vyzvednout zavazadlo a znovu ho odbavit. Minimální doporučený čas na přestup je alespoň 2 hodiny.

    Během přestupu si odpočinete v některém z letištních salónků. Přímo v areálu letiště se nachází letištní hotel Indochina. K dispozici jsou také spací kapsle VATC Sleep Pod, které najdete na terminálu 1 i terminálu 2.

    Mapu letiště najdete na oficiálním webu letiště.

    Další užitečné tipy

    Nezapomeňte, že do Vietnamu potřebujete vízum. Proces není nikterak složitý, ale je potřeba si o víza zažádat ještě před cestou. Jak na víza se dočtete u nás ve speciálním článku.

    Na letišti v Hanoji najdete dostatek možností občerstvení, hlady rozhodně trpět nebudete. Na letišti si také můžete zakoupit suvenýry a další, nejen v duty-free obchodech.

    Letiště Hanoj (HAN) je otevřené 24 hodin denně.

    Informace o aktuálních příletech a odletech do a z Hanoje naleznete na oficiálním webu letiště.

     

    Máš aktuálnější informace nebo chceš text doplnit?

    Navrhni úpravu textu
    Poslední aktualizace: 12. 4. 2024
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    0 Komentáře
    Zpětné vazby
    Ukázat všechny komentáře
    Chviličku prosím, zaletsi.cz pro Vás vyhledává tu nejlevnější letenku ;)