Spojené arabské emiráty

Bezpečnost ve Spojených arabských emirátech

Itineráře
1 vzor
Seznamka
6 lidí

Bezpečnost ve Spojených arabských emirátech je na vysoké úrovni, kriminalita je v SAE nižší, než v Praze. Doporučujeme dodržovat několik základních pravidel a bezpečnost ve Spojených arabských emirátech pro vás nebude tématem. Pořiďte si kopii nebo fotku cestovního pasu pro případ jeho odcizení nebo ztráty.  Důležité doklady, peníze a cennosti si rozdělte do více zavazadel nebo je ponechte na hotelovém trezoru. Ženám se doporučuje nosit kabelku zapínáním k sobě, ideálně před sebou, v davu lidí si ji raději přidržovat. Muži by neměli nosit peněženku v zadní kapse kalhot, batoh je bezpečnější nosit před sebou. Buďte opatrní na plážích a dobře si rozmyslete, zda při koupání necháte své věci bez dozoru.

Bezpečnost ve Spojených arabských emirátech

Ministerstvo zahraničních věcí ČR doporučuje zaregistrovat se do systému DROZD. Samozřejmostí je být v kontaktu s rodinným příslušníkem nebo přáteli v ČR, kteří znají vaše cestovatelské plány a mohou vám v případě nouze finančně pomoci nebo se obrátit na zastupitelský úřad či policii. Velvyslanectví České republiky najdete v Abú Dhabí na adrese Marina Village, Villa A09, Breakwater Area, kontaktovat jej můžete na telefonním čísle +971 2 6782800 – pátek a sobota nejsou úředními dny.

Upozorňujeme, že ve Spojených arabských emirátech je nelegální konzumovat alkohol na veřejnosti a držet či užívat drogy, dále je zakázáno propagovat jiné než muslimské náboženství a v období Ramadánu jíst a pít na veřejnosti. Negativně komentovat SAE, státní představitele a další osoby na sociálních sítích je trestné. Ve Spojených arabských emirátech funguje muslimské právo šaría a uplatňuje se presumpce viny. Toto mimo jiné zvyšuje bezpečnost pro turisty, ale také je to vystavuje riziku přísných trestů při porušení zákona.

Očkování a zdraví

Při cestě do SAE není povinné žádné očkování, my přesto doporučujeme alespoň cestovatelský základ. Cestovatelským základem je očkování proti žloutence A + B, navíc si před cestou zkontrolujte platnost vašeho očkování proti tetanu – interval přeočkování u dospělých osob je 10 – 15 let. Neprošvihli jste náhodou přeočkování? Více o očkování na cesty si přečtěte v našem článku, který se tomuto tématu věnuje. Zdravotním rizikem jsou velmi vysoké teploty v letním období v kombinaci s vysokou vlhkostí vzduchu – doporučujeme zvážit termín dovolené a používat pokrývku hlavy, sluneční brýle a opalovací krém s vysokým UV faktorem. V SAE nepijte vodu z vodovodu, používejte pouze balenou vodu s neporušeným uzávěrem. Před cestou si nezapomeňte sjednat cestovní pojištění.

Máš aktuálnější informace nebo chceš text doplnit?

Navrhni úpravu textu
Poslední aktualizace: 29. 9. 2020

Akce

Už ti letenky nikdo nevyfoukne
Nejlepší akce aerolinek jsou pryč často i během několika minut a bohužel se nikdy nedostane na každého. Nastav si naše e-mailové notifikace, stáhni si appku a o každé akci budeš zaručeně vědět jako první. Jen blázen dává svým soupeřům dobrovolně náskok, no ne? :)
Chviličku prosím, zaletsi.cz pro Vás vyhledává tu nejlevnější letenku ;)