Letiště Riga

Letiště Riga (RIX)

Mezinárodní letiště Riga (RIX) je hlavním letištěm Lotyšska a největším leteckým přístavem v Pobaltí. Slouží jako základna pro airBaltic, SmartLynx Airlines, RAF-Avia a Ryanair. Postaveno bylo v roce 1973 a v roce 2022 letištěm prošlo více než 5,3 milionů cestujících.
  • WIFI zdarma
  • Obchod s potravinami
  • Vzdálenost od centra 10 km km
  • Oficiální web letiště riga-airport.com

Letenky do Rigy

Letenky z Prahy (PRG) do Rigy na přímých letech pořídíte u společností airBaltic a Ryanair. Průměrná cena letenek se pohybuje okolo 3 000 Kč, levné letenky do Rigy ulovíte i okolo 1 500 Kč. Délka letu z Prahy do Rigy je 1 hodina 45 minut.

Do Rigy se létá také z několika letišť v blízkém okolí České republiky:

Letenky do Rigy rezervujte přes náš vyhledávač.

Doprava z letiště

Doprava ve dne

Autobus

Dopravu z letiště Riga zajišťuje autobusová linka č. 22. Zastávka autobusu se nachází asi 300 metrů od příletové haly. Autobusy vás dovezou k vlakovému nádraží v centru města od 5:25 do 0:40  (víkendu a svátky počítejte s většími intervaly mezi spoji). Jednosměrná jízdenka vás vyjde na 2 € a můžete si ji koupit pouze kartou u řidiče. Druhou možností je koupit v automatu v příletové hale.

Do dalších destinací v Pobaltí se dostanete díky autobusové společnosti Flixbus.

Půjčené auto

Na letišti se nachází několik mezinárodních autopůjčoven. Ideální auto pro vaši dovolenou v Lotyšsku si rezervujte předem přes naši autopůjčovnu.

Taxi

Stání taxíků se nachází před příletovou halou. Cesta do centra Rigy vám zabere přibližně 20 minut a cena se liší dle cílové destinace. Alternativně využijte služby Bolt.

 

Doprava v noci

V nočních hodinách si z letiště Riga objednejte taxi či Bolt.

Přestup na letišti

Letiště Riga má jeden dvoupatrový terminál. Odletová hala se nachází v prvním patře a přízemí je vyhrazeno pro přílety.

Na letišti se nachází jeden „Business salónek“, který je otevřen od 6:00 do 23:00.  Cena za vstup je 45 €, pokud si ho zakoupíte online, nebo 55 € na místě. V salónku jsou také k dispozici sprchy a dětský pokoj, kde si vaše ratolesti mohou hrát s legem a dalšími hrami či se dívat na pohádky. Pokud potřebujete na letišti Riga přenocovat, využijte letištních hotelových pokojů. Cena se odvíjí dle doby strávené v pokoji a začíná na 69 € za pokoj pro jednoho na tři hodiny. Pokoj si rezervujte předem na emailu [email protected] nebo čísle +371 67687277.

Své zavazadlo si během přestupu uložte v úschovně, kterou naleznete v příletové hale. Za uložení zavazadla na 24 hodin zaplatíte 5 €. Více informací o uložení zavazadel naleznete na oficiálních stránkách.

Minimální doporučená doba na přestup na letišti Riga je 30 minut. Pokud cestujete mimo Schengenský prostor, nechce si na přestup alespoň 45 minut.

Pokud při přestupu potřebujete asistenci, zajděte k transferové přepážce, kterou naleznete mezi gaty B a C. Otevřena je každý den od 6:00 do 24:00.

Mapu letiště naleznete pod tímto odkazem.

Další užitečné tipy

Letiště Riga je otevřeno 24 hodin denně.

Letiště Riga nabízí cestujícím letištní prohlídku, která probíhá několikrát denně. Výklady je většinou veden v lotyšštině nebo ruštině. Více informací, včetně cen a možností rezervace, naleznete zde.

Na letišti se nachází také směnárny (před i po bezpečnostní kontrole) a modlitebna (otevřená 24 hodin denně).

Na letišti najdete několik duty-free obchodů, obchodů s oblečením, kosmetikou a dalším.  Hlad poté utište v některém ze stánků s občerstvením, kaváren či restaurací.

Pokud na letišti Riga něco ztratíte či zapomenete, kontaktujte informační centrum na čísle +371 29311817.

Letiště také poskytuje službu balení zavazadel, která vás vyjde na 12 €.

Máš aktuálnější informace nebo chceš text doplnit?

Navrhni úpravu textu
Poslední aktualizace: 23. 5. 2023
Subscribe
Upozornit na
guest
2 Komentáře
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Zpětné vazby
Ukázat všechny komentáře
Chviličku prosím, zaletsi.cz pro Vás vyhledává tu nejlevnější letenku ;)