Letiště Zanzibar

Letiště Zanzibar (ZNZ)

Mezinárodní letiště Zanzibar (ZNZ), oficiálním názvem Letiště Abeida Amani Karumeho, je hlavním letištěm na ostrově Zanzibar v Tanzanii. Na ostrov se létá především z východní Afriky a také z vybraných měst v Evropě / na Blízkém východě. V roce 2010 došlo k přejmenování letiště, které získalo jméno po prvním zanzibarském prezidentovi.
  • WIFI zdarma
  • Obchod s potravinami
  • Vzdálenost od centra 5 km
  • Oficiální web letiště zaa.go.tz

Letenky na Zanzibar

Přímé lety z Prahy (PRG) na Zanzibar provozuje LOT Polish Airlines. Jedná se o sezónní chartery vypravované CK Čedok (samostatné letenky se neprodávají) a lety budou operovány typem letadla Boeing 787 Dreamliner. Po vlastní ose budete muset letět s minimálně jedním přestupem. Cena letenek z Prahy na Zanzibar se průměrně pohybuje okolo 20 000 Kč. Akční letenky ulovíte okolo 15 000 Kč. Doba přímého letu z Prahy na Zanzibar je 8 hodin 30 minut.

Levnější ceny letenek na Zanzibar často naleznete při odletech z okolních letišť – z Mnichova (MUC) nebo Vídně (VIE). Nejnižší ceny často nabízí Ethiopian Airlines (via Addis Abeba), Etihad Airways (via Abú Dhabí), KLM (via Amsterdam) nebo Turkish Airlines (via Istanbul). Levné letenky na Zanzibar se dají ulovit za 12 tisíc Kč i méně.

Letenky na Zanzibar rezervujte přes náš vyhledávač.

Doprava z letiště

Doprava ve dne

Letištní transfer z hotelu

Většina hotelů na Zanzibaru nabízí letištní transfer, který vás odveze přímo do ubytování. Cena se pohybuje mezi 50 – 70 USD.

Dala dala

Dala dala jsou obdobou městské hromadné dopravy na Zanzibaru (i v celé Tanzanii). Jedná se o dodávky či minibusy s místy na sezení. Zastávka dala dala se nachází i na letišti. Dala dala je však nespolehlivý a zdlouhavý způsob dopravy, na druhou stanu téměř nic nestojí a pro odvážnější cestovatele je to zajímavý zážitek. Jízdní řády neexistují, většinou však jezdí zhruba od 5:00 do 20:00.

Půjčené auto

Na letišti naleznete několik autopůjčoven. Plánujete-li si na Zanzibaru půjčit auto, rezervujte si ho jednoduše předem přes naši autopůjčovnu.

Taxi

Taxi je nejjednodušší formou dopravy na Zanzibaru. Cenu jízdy si domluvte s řidičem předem, neboť většina taxíků nemá taxametry.

 

Doprava v noci

Noční doprava na letišti Zanzibar neexistuje. Pokud nemáte letištní transfer, vezměte si z letiště taxi.

Přestup na letišti

Letiště Zanzibar není využíváno jako přestupové letiště. Pokud si ale letenky poskládáte tak, že budete mít na Zanzibaru přestup, nechte si na něj alespoň 2 hodiny. 

Na letišti se nachází několik salónků. Využít můžete například „Dhow“ či „Paradise Arrival Business“ salónek.

V provozu jsou na letišti dva terminály – na terminál 2 míří vnitrostátní i mezinárodní lety a terminál 3 je vyhrazen pro mezinárodní lety. Terminál 1 je momentálně využíván jako letištní kancelář.

Další užitečné tipy

Letiště je zavřeno v nočních hodinách.

Obchodů je na letišti Zanzibar celkem poskromnu. Nachází se tu jeden duty-free obchod a jeden butik. Dále je zde i pár možností s občerstvením.

Na letišti naleznete směnárnu a dětskou zónu (u gatu 11).

Máš aktuálnější informace nebo chceš text doplnit?

Navrhni úpravu textu
Poslední aktualizace: 21. 3. 2024
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětné vazby
Ukázat všechny komentáře
Chviličku prosím, zaletsi.cz pro Vás vyhledává tu nejlevnější letenku ;)