Letiště San Francisco

Letiště San Francisco (SFO)

Mezinárodní letiště San Francisco (SFO), je druhým nejvytíženějším letištěm v Kalifornii a jedním z nejdůležitějších v celých Spojených státech. Obsluhuje oblast Sanfranciského zálivu a otevřeno bylo již v roce 1927. Slouží jako základna pro aerolinky United Airlines a Alaska Airlines. V roce 2018 letištěm prošlo více než 50,7 milionů cestujících.
  • WIFI zdarma
  • Obchod s potravinami
  • Vzdálenost od centra 21 km
  • Oficiální web letiště flysfo.com

Letenky do San Francisca

Letenky z Prahy (PRG) proslulého San Francisca pořídíte pouze s přestupem. S jedním přestupem ulovíte letenky například u aerolinek SAS, Lufthansy, KLM, British Airways či Air France. Průměrná cena takové letenky do Kalifornie se pohybuje okolo 16 000 Kč a doba letu s pohodovým přestupem je zhruba od 14 hodin 30 minut. Akční letenky z Prahy do San Francisca ulovíte i okolo hladiny 12 000 Kč.

Do San Francisca se létá však létá přímo z Mnichova (MUC) na křídlech Lufthansy a United Airlines.

    Letenky do San Francisca či i jinam do Kalifornie rezervujte přes náš vyhledávač.

    Doprava do centra

    Doprava ve dne

    Vlak

    K dopravě z a na letiště San Francisco lze využít železnici BART Rapid Rail, jejíž žlutá a červená linka spojuje letiště s centrem města. Červená linka končí v destinaci Richmond a žlutá v Antioch na druhé straně zálivu. Stanice na letišti (SFO BART Station) se nachází na mezinárodním terminálu G. Pro zakoupení jízdenky potřebujete kartu Clipper, kterou si koupíte v automatu nebo si stáhněte appku do svého telefonu. Cesta do centra San Francisca vás vyjde cca na 10 USD. Vlaky jezdí každý den od 4:57 do půlnoci (žlutá linka) nebo od 6:19 do 20:59 (červená linka).

    Na letiště San Francisco jezdí také regionální vlaky Caltrain a odvezou vás do San Jose i do centra Frisca. Jízdenka vás vyjde mezi 3,20 a 14,45 USD dle destinace. Jízdenky přes kartu Clipper jsou nepatrně levnější než jednorázové jízdenky.

    Autobus

    Autobusovou dopravu obstarává SamTrans. Autobusy zastavují u všech terminálů a spojují letiště se San Mateo County a částmi San Francisca. Do centra směřují např. linky 292 a 398, které jezdí i v noci. Jedna jízda vás vyjde na 2,25 USD. 

    Půjčené auto

    Na letišti v San Franciscu najdete celou řadu autopůjčoven, k jejichž kancelářím vás odveze modrá linka Air Trainu. Perfektní káru pro váš roadtrip najdete v naší autopůjčovně, tak se mrkněte.

    Taxi

    Nechybí ani taxíky, kteří na vás budou čekat před příletovou halou. Levněji vás vyjde však Uber nebo Lyft.

    Doprava v noci

    Jestliže potřebujete využít dopravu mimo časy provozu BART, můžete zvolit autobusy SamTrans, např. noční linku 397, nebo individuální dopravu komerčními shuttle společnostmi, taxi, nebo Uber.

    Přestup na letišti

    Letiště San Francisco má celkem 4 terminály (1, 2, 3 a mezinárodní) a všechny jsou propojeny vláčkem AirTrain. Na terminál 1 létají aerolinky jako Southwest Airlines, JetBlue, American Airlines, Hawaiian Airlines a WestJet. Na terminálu 2 mají svou základnu Alaska Airlines, dále sem létá také Delta, Air Canada či Breeze Airways. Terminál 3 využívá United pro vnitrostátní lety. Na mezinárodní terminál pak létají všechny další aerolinky a pravděpodobně sem zamíříte i vy.

    Čas na přestup je na letišti SFO stanoven na 50 minut při přestupu z vnitrostátního na navazující vnitrostátní let, 1 hodina z vnitrostátního na mezinárodní a 1 hodina 45 minut z mezinárodního na vnitrostátní, případně mezinárodní. 

    Letiště San Francisco nabízí cestujícím širokou nabídku možností, jak si zpříjemnit přestup. Najdete zde několik zón pro děti, místnosti na zdřímnutí, místnost na jógu, muzeum, sprchy a tak dále. Nechybí samozřejmě ani salónky, které se nachází na všech terminálech. Pokud vyhledáváte letištní hotel, mrkněte se na Grand Hyatt.

    Další užitečné tipy

    Na letišti najdete širokou škálu obchodů a restaurací, takže strádat rozhodně nebudete. Příjemným benefitem jsou koutky pro děti, muzeum či vyhlídková terasa.

    Z dalších služeb zde najdete také poštu, automat s léky, lékaře, či čistírnu bot.

    Pro lepší orientaci se mrkněte na mapu letiště San Francisco.

    Na stránkách letiště najdete také informace o aktuálních odletech a příletech. 

    Máš aktuálnější informace nebo chceš text doplnit?

    Navrhni úpravu textu
    Poslední aktualizace: 20. 2. 2024
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    0 Komentáře
    Zpětné vazby
    Ukázat všechny komentáře
    Chviličku prosím, zaletsi.cz pro Vás vyhledává tu nejlevnější letenku ;)