Japonsko

Japonsko

Itineráře
1 vzor
Seznamka
0 lidí

Japonsko, to je více jak 3000 ostrovů roztroušených v Tichomoří, 3000 km dlouhý pás od Sibiře až téměř po Tchaj-wan. Souostroví s divukrásnou krajinou, nezřídka také poznamenané moderním světem. Souostroví, na němž se tradice zachovaly živé v běhu každodenního života jako dědictví předlouhé kulturní a duchovní tradice.

Žádná jiná země v Asii není tak odlišná jako Japonsko. Nezáleží, jestli jej navštívíte na jaře, na podzim či v jinou roční dobu, vždy bude jiné a vždy Vás něčím překvapí a ohromí. Jako třeba ultramoderní, hektické a multikulturní Tokio nebo starobylé Kyoto, poklidné a hrdé, kde v podvečerních hodinách můžete mezi úzkými uličkami spatřit cupitající maiko, budoucí gejši.

Tak jak je Japonsko velice bezpečné, lze i bezpečně garantovat, že se v něm anglicky moc nedomluvíte. Důvodů, proč je tomu tak je několik a je to na delší povídání. Nicméně pokud si chcete tuto zemi užít, a hlavně poznat a pochopit, je potřeba se na ni připravit. Japonsko má velice specifické zvyky, hluboké tradice, zároveň je v určitých aspektech velmi povrchní, uzavřené a konzervativní, a při jiné příležitosti zjistíte, že vše vypadá a tváří se přesně naopak – otevřené, barvité, nekonformní, někdy až bláznivě ulítlé. To, co se zdá bílé, může být nakonec černé a naopak.

S touto rozporuplností, která hraničí s přetvářkou a v takové míře, se asi nesetkáte nikde jinde na světě. Na druhou stranu je to naše západní neznalost a nepochopení, které nám staví zeď před poznáním této úchvatné země. Proto služby ať už lokálního nebo českého průvodce jsou tady neocenitelné. Bez něj sice zemi vycházejícího slunce spatříte, ale bude to jen jako kniha, z níž uvidíte pouze přebal, ale už ne samotný text.

Letenky

Pokud máte namířeno do Japonsko v přesném termínu, podívejte se na aktuální nabídku letenek do našeho vyhledávače. Naopak jste-li flexibilní, počkejte si na nějakou pěknou akci, o něž nouze během roku nebývá.

Máš aktuálnější informace nebo chceš text doplnit?

Navrhni úpravu textu
Poslední aktualizace: 9. 1. 2024

Akce

Už ti letenky nikdo nevyfoukne
Nejlepší akce aerolinek jsou pryč často i během několika minut a bohužel se nikdy nedostane na každého. Nastav si naše e-mailové notifikace, stáhni si appku a o každé akci budeš zaručeně vědět jako první. Jen blázen dává svým soupeřům dobrovolně náskok, no ne? :)
Chviličku prosím, zaletsi.cz pro Vás vyhledává tu nejlevnější letenku ;)