Chile

Koronavirus v Chile

Itineráře
0 vzorů
Seznamka
0 lidí

Aktuální cestovní opatření v souvislosti s COVID-19

Od 12. května 2023 jsou definitivně zrušeny všechny vstupní podmínky do Chile zavedené v souvislosti se šířením nemoci „COVID-19“.

Od 1. října 2022 je zrušena povinnost nosit ochranu dýchacích cest na veřejnosti (vč. letišť a také na palubách letadel). Zároveň jsou také zrušeny kapacitní limity pro návštěvu podniků.

Od 1. září 2022 dochází k částečnému zpřísnění pravidel cestování do Chile. Cestovatelé jsou nově povinni předložit očkovací certifikát nebo PCR test s negativním výsledkem. Na druhou stranu byla od tohoto data zrušena povinnost vyplňovat příjezdový formulář a očkovaní cestovatelé již nemusí žádat o tzv. „Mobility Pass“ za účelem vstupu do hotelů, restaurací apod. (vystačí si s očkovacím certifikátem a dokladem totožnosti).

Od 14. dubna 2022 již nemusí cestovatelé před vstupem do Chile předkládat žádný z dokladů bezinfekčnosti (ani negativní test ani doklad o očkování). Zrušena byla také povinnost nosit roušky na veřejnosti („pouze“ venkovní prostory). Od 1. května 2022 se otevřou pozemní hranice se všemi sousedními zeměmi.

Podmínky pro cestování do Chile

Pro cestu do Chile již platí stejná pravidla „jako dřív“ – tj. naprosto žádná „COVID byrokracie“.

  • Negativní test: NE
  • Očkování: NE
  • Prodělání nemoci: NE

Za účelem cestování doporučujeme využívat tzv. „COVID pas EU“ neboli Digitální zelený certifikát.

    • Karanténa: NE
    • Formulář: NE
    • Pojištění: NE

    Cestování s dětmi

    Pro děti a mladistvé platí stejná pravidla příjezdu jako pro dospělé osoby.

    Cestování na Velikonoční ostrov

    Světoznámý Velikonoční ostrov se 1. srpna 2022 turistům otevřel po více než 2,5 letech. Ke vstupu na Velikonoční ostrov je třeba splnit speciální podmínky:

    • vyplnit tento formulář
    • mít zpáteční letenku
    • cestovat s oficiální agenturou a certifikovaným průvodcem
    • cestovatelé mohou být dále testování na příletu kontrolním AG testem

    Opatření v Chile

    Od 1. října 2022 je zrušena povinnost nosit roušky na veřejných místech (vnitřních i vnějších), vč. prostředků hromadné dopravy (např. letadla). Povinnost zůstává v platnosti ve zdravotnických zařízeních.

    Od 1. května 2022 jsou otevřeny pozemních hranice se všemi sousedními státy.

      Více informací na téma „Koronavirus v Chile“ naleznete na stránkách Velvyslanectví ČR v Santiagu nebo na chilském turistickém webu.

      Podmínky návratu z Chile do ČR

      Od 9. dubna 2022 jsou návraty domů zcela bez „COVID podmínek“ (nezávisle na zemi, odkud se do ČR vracíte) – viz nová pravidla návratu do České republiky.

      Máš jakýkoliv dotaz na téma „Koronavirus v Chile“? Nejsou Ti  jasné cestovní podmínky? Žádný dotaz není špatný, rádi Ti poradíme v komentářích níže. 🙂

      Máš aktuálnější informace nebo chceš text doplnit?

      Navrhni úpravu textu
      Poslední aktualizace: 19. 5. 2023

      Akce

      Už ti letenky nikdo nevyfoukne
      Nejlepší akce aerolinek jsou pryč často i během několika minut a bohužel se nikdy nedostane na každého. Nastav si naše e-mailové notifikace, stáhni si appku a o každé akci budeš zaručeně vědět jako první. Jen blázen dává svým soupeřům dobrovolně náskok, no ne? :)
      Chviličku prosím, zaletsi.cz pro Vás vyhledává tu nejlevnější letenku ;)