LGA airport

Letiště New York – LaGuardia (LGA)

Letiště New York LaGuardia (LGA) je jedním ze tří letišť v New Yorku a slouží pro vnitrostátní a regionální dopravu. Nachází se v městské části Queens a své jméno nese po bývalém starostovi New Yorku Fiorellovi LaGuardiovi. Slouží jako základna pro aerolinky American Airlines a Delta Air Lines. V roce 2023 letiště odbavilo přes 32,3 milionů cestujících.
  • WIFI zdarma
  • Obchod s potravinami
  • Vzdálenost od centra 18 km
  • Oficiální web letiště laguardiaairport.com

Letenky do New Yorku

Na letiště New York – LaGuardia (LGA) si zaletíte z Prahy (PRG) zpravidla se dvěma přestupy. Průměrná cena letenky do New Yorku se pohybuje kolem 12 000 – 14 000 Kč, objevují se i akční letenky za výrazně nižší částky. Nejlevnější letenky do New Yorku pořídíte z okolních letišť jako Vídeň, Mnichov, nebo Berlín. Doba letu z Prahy do New Yorku na letiště LaGuardia se dvěma přestupy začíná na 14 hodinách.

Do New Yorku na letiště LaGuardia se nelétá z Evropy ani dalších kontinentů, míří sem totiž regionální linky z USA a Kanady.

Letenky do New Yorku rezervujte přes náš vyhledávač.

Doprava z letiště LaGuardia

Doprava ve dne

Autobus

Z letiště LaGuardia, z terminálů B a C, jezdí na stanici metra Jackson Heights-Roosevelt Avenue autobus LaGuardia Link Q70, který je zdarma. Poté už se dopravíte metrem na Manhattan a do Queensu. Autobus Q72 jezdí z terminálů B a C na stanici metra 63 Dr/Rego Park.

Pokud máte namířeno na horní Manhattan, do Westchesteru a Connecticutu, využijte linky M60, která staví na stanici metra Harlem 125th a jezdí ze všech letištních terminálů.

Z terminálu A, B i C pak jezdí autobus Q48, který jede na stanici metra 111 St/Roosevelt Ave, autobus Q47 míří z terminálu A na stanici 74 St/Roosevelt Ave.

Do cílové destinace se dostanete metrem či autobusem, kde vás jízdenka vyjde na 2,90 USD. Tu si koupíte v automatech nebo je možné platit přímo kartou při nástupu. Jízdní řády autobusů korespondují s provozem metra.

Podrobnější informace o dopravě a spojích naleznete na této stránce.

Taxi

Ikonickým způsobem dopravy po New Yorku je samozřejmě taxi, které vás odveze kam potřebujete. Jízdné na Manhattan se pohybuje mezi 30 – 45 USD, do Bronxu mezi 25 – 45 USD, do Brooklynu mezi 30 – 75 USD, do Queens mezi 10 – 45 USD a na Staten Island mezi 65 – 95 USD.

Alternativně využijte služby Uber nebo Lyft.

Půjčené auto

Na letišti New York LaGuardia má své pobočky hned několik mezinárodních autopůjčoven. Perfektní káru pro vaši dovolenou v USA najdete v naší autopůjčovně. 

Doprava v noci

Autobusy fungují také v noci. Pokud však preferujete pohodlí, doporučujeme vzít si v nočních hodinách do cílové destinace Uber, Lyft nebo taxi.

Přestup na letišti New York LaGuardia

Letiště LaGuardia má celkem 3 terminály A, B a C, které jsou mezi sebou propojené průchody a jezdí mezi nimi také autobus, a to každých 10 minut 24 hodin denně.

  • Terminál A (MAT) využívá aerolinka Spirit Airlines
  • Terminál B slouží aerolince American Airlines, JetBlue, Air Canada, Frontier, Southwest Airlines a United Airlines
  • Terminál C je vyhrazený pro aerolinku Delta

Pro lepší orientaci na letišti doporučujeme omrknout letiště na mapě.

Minimální doporučená doba na přestup na letišti LaGuardia je 1 hodina.

Na terminálech B a C jsou k dispozici letištní salónky, kde si zpříjemníte čekání na svůj další let. V blízkosti letiště se nachází také hotely, kde pohodlně strávíte noční přestup.

Přestup mezi letišti v New Yorku

Mezi letištěm LaGuardia a letištěm JFK jezdí privátní společnosti ETS Airport Shuttle či All County Transportation.

Další užitečné tipy

Informace o aktuálních příletech a odletech na letiště La Guardia hledejte na oficiálních stránkách letiště. 

Na všech terminálech najdete restaurace a kavárny, kde se před svým letem občerstvíte. Letiště nabízí také klasické obchody se suvenýry, duty-free obchody a další.

Hotovost vyřešíte v některém z letištních bankomatů, pro vaši elektroniku jsou k dispozici nabíjecí stanice.

Máš aktuálnější informace nebo chceš text doplnit?

Navrhni úpravu textu
Poslední aktualizace: 23. 4. 2024
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětné vazby
Ukázat všechny komentáře
Chviličku prosím, zaletsi.cz pro Vás vyhledává tu nejlevnější letenku ;)