20.5.2019

Víza na Srí Lanku

Protože cestování po světě je krásné, ale problémy s vízy ho občas dokážou pěkně znepříjemnit, rozhodli jsme se sesbírat a postupně zveřejňovat rady a návody, jak na to. Dneska to bude o barevné a divoké Srí Lance 🙂

Na Srí Lanku jako turista

Klasické turistické vízum vám dovolí cestovat touhle nádhernou zemí až 30 dní a během té doby si i jednou odskočit někam jinam (třeba do Indie) a zase se vrátit. Je tedy dvouvstupové.

O vízum zažádáte online za cenu 35$.

  1. Vyberte možnost Tourist ETA – Apply for an Individual
  2. Vyplňte požadované údaje ve formuláři. Kromě vašich osobních údajů budete zadávat také předpokládaný den příletu, účel návštěvy a místo pobytu na Srí Lance
  3. Potvrďte správnost údajů
  4. Zaplaťte kartou online
  5. Na e-mail vám přijde potvrzení o přijetí žádosti
  6. Už po pár desítkách minut by vám mělo v e-mailové schránce přistát také schválené vízum
  7. Vízum si vytiskněte a po příletu do země ukažte na imigračním přímo na letišti

Donedávna šlo zařídit vízum až na letišti na Srí Lance u okýnka „Visa on arrival“, jen o něco dráž, za 40$. Toto ale už bohužel kvůli nedávným teroristickým útokům není možné.

Aby vás do země pustili, musíte se prokázat schváleným vízem, pasem s platností ještě alespoň půl roku (180 dní) a zpáteční letenkou. Velmi výjimečně po vás mohou chtít také doložení dostatečných finančních prostředků na dobu pobytu, takže s sebou pro jistotu mějte alespoň 50$ na den a to buď v hotovosti, nebo na výpisu z účtu.

Na Srí Lanku jako dobrodruh

Pro opravdové dobrodruhy je tady možnost poznávat klenoty voňavého Cejlonu až 90 dní. V tomhle případě si nejdřív vyřiďte měsíční turistické vízum a po příletu pak vytiskněte a vyplňte tuto žádost o prodloužení pobytu a doneste v Kolombu na imigrační.

Na Srí Lanku jen na skok

Jestli na Srí Lance jen přestupujete a nezdržíte se déle než dva dny, máte tranzitní vízum zdarma. Přesto si o něj ale musíte požádat, a to online.

Na Srí Lanku za prací

Pokud jedete do tohohle tropického ráje pracovat, potřebujete business vízum. O tom se dočtete více na stránkách ambasády.

Přejeme šťastnou cestu!

2
Zapoj se do diskuze

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
TýnaLada Recent comment authors
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Lada
Host
Lada

A nejsou náhodou od 1.4. letenky půl roku zdarma? Nebo to se změnilo?

Chviličku prosím, zaletsi.cz pro Vás vyhledává tu nejlevnější letenku ;)