Jordánsko z Prahy i Vídně od 1 890 Kč
23.8.2018

Jordánsko z Prahy i Vídně

1890

O této nabídce

Se začátkem zimního letového řádu, tj. od konce měsíce října letošního roku začne společnost Ryanair létat z Prahy do jordánského Ammánu – to jste již pravděpodobně zaregistrovali. S blížícím se inauguračním letem však pomalu začínají klesat i ceny letenek na vybrané termíny. Zatímco po ohlášení linky se daly zpáteční letenky zakoupit za necelé tři tisíce Kč, tak dnes je seženete již na tisícovky dvě – konkrétně za 2 218 Kč. Obyvatelé krajů moravských jistě ocení i možnost odletů z Vídně. Pakliže uvažujete o této variantě, tak se s cenou dostanete ještě níže – na 1 890 Kč. A to je dle našeho názoru již dostatečné lákadlo k výletu na Blízký východ.

V hlavním městě Ammánu můžete obdivovat zachovalé památky z dob antického Říma anebo ukojit své chuťové buňky tradičnímu pokrmy v ulicích pulsujícího města. Poté se určitě musíte přesunout k největšímu lákadlu celé země – do Skalního města v Petře, které bývá právem označováno za jeden ze sedmi nových divů světa. Ideálním dopravním prostředkem k dosažení Petry budou autobusy společnosti JETT. Plni dojmů z úžasné Petry pokračujte k berberům do Wádí Rum a vychutnejte si noc v tradičních stanech uprostřed pouště. Za koupačkou se vydejte na samý jih země do Aqaby, jejíž břehy ve stejnojmenném zálivu omývá Rudé moře. A při návratu do Ammánu se nezapomeňte zastavit u křižáckého hradu Kerak. Nedaleko něj leží Mrtvého moře, kde se přímo nabízí dočíst oblíbenou knížku během relaxace na vodní hladině.

  • Rezervujte: přímo přes stránky společnosti Ryanair
  • Zavazadla: 1 ks většího příručáku limitovaného rozměry 55 x 40 x 20 cm a 1 ks menšího s limitem 35 x 20 x 20 cm
  • Dostupnost: podzim 2018 a zima 2019
  • Příkladové termíny:
    • ​​​​​​​z Prahy
      • 17. – 24. 11. za 2 406 Kč
      • ​​​​​​​20. – 24. 11. za 2 218 Kč
      • 4. – 8. 12. za 2 276 Kč
      • 12. – 19. 1. za 2 218 Kč
        ​​​​​​​
    • z Vídně
      • 1. – 8. 12. za 1 890 Kč
      • 11. – 15. 12. za 1 890 Kč
      • 15. – 22. 1. za 1 890 Kč
      • 22. – 29. 1. za 1 890 Kč

Ubytování

Po příletu do Ammánu bychom nalezli zázemí v tomto pěkném dvouhvězdovém hotelu za 703 Kč/os./noc včetně snídaně anebo si vyberte tento tříhvězdový hotel Caravan ležící v srdci města za 534 Kč/os./noc. Budete-li chtít přenocovat i v Petře, pak se mrkněte na tento jednoduchý ale skvěle hodnocený hotel za 488 Kč/os./noc – opět se snídaní v ceně. Další nabídky naleznete na Hotels.com či klasickém Bookingu. 

Víza

Vízum do Jordánska doporučujeme řešit v rámci tzv. Jordanpassu, který Vám kromě bezproblémového vstupu do země přinese i možnost vstupů do nejpopulárnější památky v podobě skalního města Petra zapsaného na seznamu UNESCO a dalších více než 40 zajímavých míst. Jedinou podmínkou jeho validity je zůstat v zemi alespoň 3 noci, což však vzhledem k itineráři letů nebude problém. Případně lze vízum získat na počkání po příletu na letiště Královny Aliy v Ammánu za poplatek 40 JOD.

Náhled letenky z Vídně do Ammánu za 1 890 Kč

Jordánsko z Prahy i Vídně od 1 890 Kč

Subscribe
Upozornit na
guest
3 Komentáře
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Zpětné vazby
Ukázat všechny komentáře
Už ti letenky nikdo nevyfoukne
Nejlepší akce aerolinek jsou pryč často i během několika minut a bohužel se nikdy nedostane na každého. Nastav si naše e-mailové notifikace, stáhni si appku a o každé akci budeš zaručeně vědět jako první. Jen blázen dává svým soupeřům dobrovolně náskok, no ne? :)
Chviličku prosím, zaletsi.cz pro Vás vyhledává tu nejlevnější letenku ;)