6 věcí, které vám u moře nesmí chybět
26.6.2018

6 věcí, které vám u moře nesmí chybět

O této nabídce

Před pár dny začalo lééééto! Kromě velkých veder (byť to na ně nyní moc nevypadá), školních prázdnin a sezony hudebních festivalů, to znamená i přicházející hlavní sezonu dovolených. Každoročně nejvíce českých turistů míří do Chorvatska, Itálie a na Slovensko – ve všech případech se však povětšinou jedná o cesty autem. A to je škoda! K moři se totiž dá jednoduše i letět, a to za velmi výhodných podmínek (ten, kdo pravidelně sleduje náš web, to již dobře ví).  Zejména letos přišel velký boom letenek za hubičku i v exponovaném období měsíců července a srpna díky společnostem Laudamotion resp. Ryanair. Velmi dobře dostupnými se z okolních letišť tak staly řecké ostrovy, Baleáry i třeba Kanáry! Zkrátka komu není proti srsti vydat se za odletem do Vídně, Lince či Berlína – tomu se otevřela široká paleta možností a byla by opravdu škoda zůstat sedět doma.

No jo, letenky za pár kaček už máme. Do báglu hodíme plavky, ručník, rejbany – ať můžeme dělat u vody parádu. Ale co dál? Nebude se nám na výletě hodit ještě pár drobností? To vězte, že bude! My jsme v redakci dali do kupy pár tipů, které by vám v báglu rozhodně neměly chybět a které sami si bereme na cesty. Které to jsou?

1) Sakl / vak. Vzhledem k tomu, že na pár dní k moři cestujeme vždy pouze s příručním báglem, nebude od věci si s sebou vzít i malý sakl. Přeci jen tahat se na procházku do města či na pláž s veškerým dovolenkovým majetkem nechce nikdo z nás, a proto zmíněný sakl. Jednoduše do něj sbalíte ručník, cennosti i sváču s pitím. Takže za nás nezastupitelná věc, byť ledvinka je taky trendy…

A není to žádná drahota, za 69 Kč ho mají v Decathlonu. 😉

6 věcí, které vám u moře nesmí chybět

2) Přenosný reproduktor. Najdete si vlastní plac na pláži či objevíte malou privátní, rozbalíte ručníky, vykoupete se a rozdáte kámošům karty. Jenže k té pohodě ještě něco chybí (ne, teď nemyslíme na alkohol). Tu pravou pohodovou atmošku dle svého gusta vám jednoduše vykouzlí oblíbený hudební mix plný letních pecek. Ono poslouchat sousedovo rádio či lokální odrhovačky se brzy omrzí, tak vytáhněte svoje repro a „no stress“…

Ten menší stojí bez koruny litr. Koupíte ho tady.

A ten větší pro ještě větší párty pak dvojnásobek.

6 věcí, které vám u moře nesmí chybět

3) Powerbanka. Žádný reprák ani telefon nemá nesmrtelnou baterii, pokud tedy mimo apartmán budete trávit celé dny, je vysoce pravděpodobné, že šťáva vaší elektronice po celou dobu nevydrží. Tak proč se nepojistit nabitou powerbankou a nemít to tak trochu na háku?

Nezapomeňte, že do letadla si obvykle nesmíte vzít powerbanku silnější, než 16000 mAh. Tenhle limit využijte na maximum a mrkněte na tuhle Xiaomi za 699 Kč.

6 věcí, které vám u moře nesmí chybět

4) TravelBible. Když už budete mít koupání a družné socializace na pláži dost, řekněte stop  a sáhněte po knize. K TravelBibli kluci sepsali ještě další knížku TravelJobs, kterou si můžete koupit výhodně v balíku. Doporučuje ji 11 z 10 cestovatelů, tak se o tom přesvědčte sami. Kilo sleva tam už je, zlevněte si to ještě o kilo s kódem zaletsi.

6 věcí, které vám u moře nesmí chybět

5) Multifunkční nůž. Jelikož cestujeme nalehko s příručním zavazadlem, jsme trochu limitováni omezeními ze strany aerolinky, tudíž třeba nůž či další ostré předměty není možné převážet. Celý problém vyřešíme jedinou malou vychytávkou v podobě této multifunkce 6v1. Na klíče si tak pověsíte malý nožík, pilku, otvírák a 3 druhy šroubováků v jednom a na první pohled to nepozná vůbec nikdo! Problém vyřešen.

Za 23 kaček ho seženete na Aliexpressu, pokud se vám nechce čekat, za 295 Kč ho mají v eShopu pod7kilo.

Už jsme s ním letěli víc jak 50x a zatím to vždy prošlo.

6 věcí, které vám u moře nesmí chybět

6) Dron. Ty nejzajímavější vzpomínky si pravděpodobně odvezete hluboko v srdci, ale nemít i památku vizuální by bylo škoda. Přestože mobilní telefony v dnešní době již disponují více než kvalitními fotoaparáty, tak pořizovat fotodokumentaci dronem je zase o kus dál. Nejen, že si užijete spoustu legrace, ale výsledek opravdu bude stát za to! Na začátek doporučujeme DJI Sparka. Je pěkně lehký a můžete ho vzít s sebou klidně na trek.

Kupte si určitě Flymore Combo za 16 990 Kč (tj. včetně ovladače, náhradní baterky a tašky), pokud vám nevadí si počkat, kupte ho v Číně (DPH platí prodejce) za 13271 Kč, tady jsme ho kupovali my a vše ok.

6 věcí, které vám u moře nesmí chybět

Doufáme, že alespoň některá z námi doporučovaných vychytávek vás zaujala a rozhodně pro ni najdete místo ve svém báglu (pokud už tam tedy všechny nevozíte). A co vy? Používáte také nějakou super travel vychytávku? 🙂


Subscribe
Upozornit na
guest
4 Komentáře
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Zpětné vazby
Ukázat všechny komentáře
Už ti letenky nikdo nevyfoukne
Nejlepší akce aerolinek jsou pryč často i během několika minut a bohužel se nikdy nedostane na každého. Nastav si naše e-mailové notifikace, stáhni si appku a o každé akci budeš zaručeně vědět jako první. Jen blázen dává svým soupeřům dobrovolně náskok, no ne? :)
Chviličku prosím, zaletsi.cz pro Vás vyhledává tu nejlevnější letenku ;)